23 Temmuz 2016 Cumartesi

20. Güncel Mobil Uygulamaları

EVERNOTE


Evernote notlarınızı bir arada tutmanızı sağlar. Bir çok özelliği olan uygulama aynı zamanda dili Türkçe ve butonları açıklayıcıdır. Bu sayede kullanımı basit ve kullanışlıdır.

Uygulamayı internetten kullanabileceğiniz gibi uygulamayı aynı zamanda pc, telefon veya tablete indirmenizde mümkündür. Bir çok özelliği bulunan uygulamada drive'ınıza bağlanmanızda mümkündür. Bu sayede drive da bulunan dosyalarınızı notlarınızın altına bağlayabilirsiniz. Aşağıdaki resimde ''FEN BİLGİSİ YAZ OKULU'' notunun en altında bir örnek olarak drive ile  bağlantı kurulmuştur. Aşağıda bir kaç resim ile evernotun en çok kullanılan bir kaç özelliğini incelelim.

Evernote ta yazılmış bir notun örneğidir

Evernote ile web'den beğendiğiniz tekrar okumak istediğiniz makaleleri evernot a kaydedip yeniden okuyabilirsiniz. Resimde gözüken butonlarda bulunan özelliklerden biridir.
Evernote ile yazmış olduğunuz notları hatırlatıcı ile ayarlayıp size hatırlatmasını sağlayabilirsiniz. Resimde yeşil görünen yeşil buton ile yapabilirsiniz.

Evernote ta yeni not eklemek için resimde gözüken + işaretine basarak notunuzu yazabilirsiniz.

Evernote ta resimde gözüktüğü gibi etiketleme özelliği vardır. Resmin sol tarafının en altında yuvarlak içine alınan buton ile notunuzu etiketleyebilirsiniz.




Evernote ile ilgili daha fazla bilgi için (video) tıklayınız.

(video mumya blogdan alıntıdır.)


DROPBOX

Bir dosya paylaşım platformu olan dropbox bir çok dosyayı içinde depoladığımız flash diskin  son ve en  gelişmiş halidir. Flash diskten farkı yanımızda taşımıyor olmamız. Uygulama için tek şart online olmaktır.  Dropbox uygulamasında 2 GB ye kadar ücretsiz depolama alanı vardır. Eğer istenilirse ücret karşılığında 8 GB a kadar depo alanı arttırılabilir. Yanımızda taşıdığımız disklerden farklı olduğundan farklı bilgisayar, tablet gibi aygıtlardan istenildiğinde online olarak depomuza ulaşabiliriz.









Daha fazla bilgi için (video) tıklayınız.
Sosyalmedyakulubu.com


I TUNES U



iTunes, ülkemize sadece uygulamalar ve kitaplar mağazasına erişmemize ve indirdiklerimizi bulut ortamına taşımamıza olanak veriyor. Ayrıca uygulamalar ve kitaplar kısmına erişebildiğimiz için iTunes'un otomatik indirme özelliğini de kullanabiliyoruz. Bu özellik sayesinde iPhone'dan indirdiğiniz bir uygulama aynı anda hem bilgisayarınıza hem de iPad'inize inebiliyor. (Shiftdelete.com'tan alıntıdır.)


İ Tunes Store müzik







video anlatımı için tıklayınız.
İhlas kolejinden alıntıdır.



GRADECAM


Gradecam optik okuma programıdır. Bu uygulama telefon ya da bilgisayarınızın kamerasıyla çalışmaktadır.   Telefon ya da bilgisayarınızın kamerasıyla cevap anahtarını okuttuktan sonra verileri bilgisayara aktarabilirsiniz.. Çoktan seçmeli soruları sınıflandırır ve puanları bilgisayarınıza aktarılır. Öğrencilerin notlarını herhangi bir ortama transfer edebilirsiniz.Verileri değerlendirerek öğrencinin ilerlemesini gözlemleyebilir buna yönelik rapor hazırlayabilirsiniz.







pdf için tıklayınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder